Visites

31 d’oct. 2011

Victoria dels Àngels

 

Victòria López García, coneguda amb el nom artístic de Victòria dels Àngels o Victoria de los Ángeles Va ser una soprano i cantant d'òpera catalana. Va néixer a 
Barcelona l'1 de novembre de 1923 i va morir a Barcelona el 15 de gener de 2005. 
Va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu, on es va graduar en només tres anys. El 13 de gener de 1945 va fer el seu debut al Liceu en el paper de la Comtessa Almaviva a Les noces de Fígaro. Després de guanyar el primer premi al Concurs Internacional de Ginebra l'any 1947, va cantar la Salud a la La vida breve de Manuel de Falla amb la BBC a Londres l'any 1948A mitjans dels anys 60, la carrera de Victòria dels Àngels es va anar orientant cap a les actuacions concertistes.

Peró va seguir fent un dels seus papers operístics preferits, Carmen, els vint anys següents. Va cantar els papers principals de soprano. Va conseguir ser membre d'honor de la Reial acadèmia Catalana de les Belles Arts de Sant Jordi des de 1981. L'any 1982 fou guardonada amb la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, i el 1991 fou guardonada amb el Premi Príncep d'Astúries de les Arts, juntament amb Teresa BerganzaMontserrat Caballé, Josep Carreras, Pilar Lorengar, Alfredo Kraus i Plácido Domingo. Finalment, va morir a Barcelona el 15 de gener de 2005.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada