Visites

20 de juny 2012

Resum del curs de 4t ESO

En aquest Prezi hem fet un petit resum del que hem aprés durant aquest curs. Hem contestat a les preguntes que ens va propossar la professora.
-Qué hem aprés?
-Com ho hem aprés?
-Quins reptes hem hagut de superar?

Aquest és un Prezi fet amb la Jéssica Sánchez i la Judit Olivella



9 de juny 2012

Etapa final

Bé, com molts de vosaltres sabeu, d'aquí un parell de setmanes acabem el curs, això vol dir que la nostra època com a músics selvatges acabarà, però això no vol dir, deixar de fer articles i abandonar el bloc, NO!
Jo penso que conservar aquest bloc i fer algun article algun cop, doncs tampoc estaria tant malament.
Ahir, vam fer un esmorzar per celebrar el premi que li van donar en el concurs Espiral d'Educablogs a la nostra professora, l'Adelaida. Només dir-li a l'Adealaida que gràcies per haver-nos ensenyat tant sobre la música i que moltes felicitats per aquest premi.
La nostra etapa, com a músics no s'ha acabat, però només queden dues setmanes. Ara a classe estem mirant la pel·lícula Singing in the rain.
A continuació us deixaré algunes de les cançons de la pel·lícula.

7 de juny 2012

La música en el cinema

Aquesta semana hem començat a parlar sobre la música en el cinema,  a classe i el que em fet per a poder-ho entendre millor tot, ha siguit veure un mapa conceptual de teoria. A continuació la professora ens ha proposat fer algunes activitats.

Aquestes són les activitats proposades:
1. En quin any neix el cinema? 1895

2.  Quin és el títol de la primera pel·lícula sonora que es va fer? El cantant de Jazz.

3. Quin és l'any d'estrena d'aquesta pel·lícula? 1927

4. Tenien banda sonora les pel·lícules de cinema mut? Si. El cinema de fet mai va ser mut. Hi havia l'explicador de pel·lícules que era qui llegia els textos que anaven sortint a la pantalla. Habitualment hi havia un piano o una pianola i si la sala de projeccions estava en una ciutat prou gran, fins i tot hi podia haver una orquestra. 

5. Què eren les cue sheets?  El nom amb què es coneixien les partitures que es tocaven durant la projecció de les pel·lícules.
6. Què és una pianola? És un piano al qual s'hi han adaptat elements mecànics que permeten la reproducció automàtica de la música que està prèviament perforada en un rotllo de paper.

7. Per què és important la música en el cinema? La música és la part subjectiva i simbòlica del cinema perquè representa els sentiments i les emocions. La imatge i la paraula són objectives perquè representen la realitat.

2 de juny 2012

Concert de primavera

Com tots sabeu, el passat Dijous 31 de Maig, els alumnes del IES Joan Puig i Ferreter, vam fer el Concert de Primavera al castell del poble, La Selva del Camp.
El castell es va omplir de familiars, amics, companys del institut, professors... Molta gent com us podeu imaginar.
Primer vam tocar quatre cançons amb flauta: Canon, Camins, Mama mia i Cop de Rock. Seguidament, els alumnes del conjunt instrumental de quart vam tocar peces com: Amelie, Pop Corn, Rolling in the Deep, Colores en el viento i Lo más vital.
Després vam tocar Titanic i Viva la Vida amb conjunt instrumental i flauta.
En aquest concert vam demostrar tot el que havíem assajat durant el tercer trimestre i ens va sortir bastant bé i tots/es els que ens van veure opinen el mateix. I en el fons tots som humans i ningú es perfecte i tothom es pot equivocar en algun moment.

Per acabar, els alumnes de 4t vam regalar un ram de flors a la persona que durant tot aquest temps ens ha coordinat i ens ha ensenyat a tocar tots els instruments que vau veure, la nostra professora Adelaida.
Va ser un concert molt animat, i es alumnes s'ho van passar molt bé.

Ara, a classe començarem a parlar de la música en el cinema més a fons i començarem mirant la pel·lícula Singing in the rain que explica els principis de la música en el cinema.


8 de maig 2012

"Colours of the wind" i "Lo más vital"

Com us he explicat en articles anteriors, a classe de música estem cada dia tocant instruments i preparant el concert de primavera.
Ara us analitzaré dues cançons molt conegudes, que les toquem pel concert.

 - Colours of the wind: És una de les cançons de la pel·lícula de la Pocahontas que es una de les moltes pel·lícules creades per la mà de dels Estudis Disney.
  -Cançons de la pel·lícula:

  • The Virginia Company
  •  (represa) - Smith & Chœurs
  • Steady As The Beating Drum
  •  - Cors
  • Steady As The Beating Drum
  •  (represa) - Powathan
  • Just Around The Riverbend
  •  - Pocahontas
  • Listen With Your Heart
  •  – Veus del vent, Àvia Fullatge
  • Mine, Mine, Mine
  •  - Ratcliffe, Wiggins, Smith & Cors
  • Listen With Your Heart
  •  (reprise) - Veus del vent, Àvia Fullatge
  • Colors Of The Wind
  •  - Pocahontas
  • Savages
  •  - Ratcliffe, Powathan, Kekata & Cors
  • Savages
  •  (reprise) - Pocahontas, Powathan, Ratcliff & Cors
  • Colors of the Wind
  •  música dels crèdits finals - Solistes
  • If I Never Knew You
  •  música dels crèdits finals - Solistes

 - Premis i nominacions: 

Premis

  • Oscar a la millor banda sonora per Alan Menken i Stephen Schwartz.
  • Oscar a la millor cançó original per Alan Menken i Stephen Schwartz per Colors of the Wind.
  • Premi Grammy a la "Millor cançó" per Alan Menken i Stephen Schwartz per Colors of the Wind
  • Globus d'Or a la millor cançó original per Alan Menken i Stephen Schwartz per Colors of the Wind


Nominacions

  • Globus d'Or a la millor banda sonora original per Alan Menken


-Lo más vital: És una de les cançons de la pel·lícula El libro de la selva, també producció dels Estudis Disney.


FITXA TÈCNICA

  • Direcció: Wolfgang Reitherman
  • Producció: Walt Disney
  • Guió: Rudyard Kipling, Larry Clemmons, Ralph Wright, Ken Anderson i Vance Gerry.
  • Música: Robert B. Sherman, Richard M. Sherman, Terry Gilkyson i George Bruns.
  • Gènere: Animació
  • Any: 1967

PREMIS
  • Va ser nominada als Òscars l'any 1967 : Millor cançó original - The Bare Necessities, pel·lícula de Terry Gilkyson.

Finalment, esperem que vingueu el pròxim 31 de Maig al castell a sentir cada una d'aquestes precioses cançons i tant contagioses de cantar.

5 de maig 2012

Titanic

A classe, estem parlant de la música en el cinema i estem tocant algunes cançons de pel·lícules molt conegudes.
Ja vaig explicar les cançons que tocàvem i us les vaig enllaçar perquè les anéssiu escoltant en aquest article.
Avui, us faré una petita explicació de la banda sonora de la pel·lícula Titanic, també explicaré una mica la història.

Com sabeu Titanic va ser un vaixell que va sortir del Regne Unit i anava direcció a Nova York, però durant el trajecte va topar amb un iceberg que va provocar el seu enfonsament.



Ara que ja sabem la seva història, analitzarem la seva banda sonora, va ser composta per James Horner, que anteriorment, ja havia treballat en altres pel·lícules, però sens dubte aquesta va ser la que més premis va rebre.
Les cançons que podem sentir en aquesta pel·lícula són: Never an Absolution, Distant Memories, Southampton, Rose, Leaving Port, Take Her to Sea, Mr. Murdoch,  Hard to Starboard, Unable to Stay, Unwilling to Leave, The Sinking, Death of Titanic, A Promise Kep, A Life So Changed, An Ocean of Memories, My Heart Will Go On, Hymn to the Sea. 
El compositor després de la pel·lícula Titanic va compondre un nou album que el va anomenar Back To Titanic.
Amb el gran èxit d'aquesta pel·lícula se'n van fer moltes còpies, però només la pel·lícula original era galardonada en els Óscars i altres tipus de premis que va guanyar.
Nosaltres de tota la banda sonora toquem la que és la cançó més coneguda: My heart will go on.



28 d’abr. 2012

Preparant el concert de primavera!!

Aquestes ultimes setmanes els alumnes de 4t d'ESO estem preparant el concert de primavera. Estem tocant cançons com My heart will go on de la pel·lícula de Titanic, també estem tocant Colours of the wind de la pel·lícula de Pocahontas i ara estem començant a tocar Lo más vital del Libro de la Selva. Entre tots ens esforçarem perquè surti bé.
A continuació, us deixaré els corresponents videos, perquè pugueu començar a escoltar-les.

14 d’abr. 2012

Treball del Kizoa

Aquesta Setmana Santa la Judit.O i jo hem fet un treball amb la eina del Kizoa, que és com una presentació amb imatges on pots posar música, imatges, textos, efectes... Nosaltres hem explicat una historia sobre Un dia de platja. Les imatges són propies i la música de fons és del programa, i es diu Angels to guard you de Kendra Springer. 
A continuació, us deixaré el treball que ens ha quedat, espero que us agradi!!!

1 de març 2012

Summertime

Avui, a classe, hem començat a parlar de la música culta al segle XX. I hem estat parlant de les diferències entre aquest nou estil de música i l'antiga música del romanticisme. I molts ens hem fet la pregunta això és música? Doncs, si era música però era tan diferent del romanticisme que ens sonava a soroll.
Ara, us posarè una versió de una cançò anomenada Summertime cantada per Ella Fitzgerald i Louis Armstrong que són dos cantants del Jazz.

La Turandot

Aquesta semana hem hagut d'analitzar una òpera individualment i una altra en grup. Aquí us deixo la presentació de Google Docs que he fet amb la Maria Mateu. La presentació és sobre l'òpera Turandot.

29 de febr. 2012

Rigoletto

L'òpera del Rigoletto tracta d'un geperut que perd a la seva dona i només li queda la seva filla, però un cortesà enganya a la noia i ella s'enamora. Però el Rigoletto no pot suportar que la seva filla estigui amb un home tan malvat i sense escrúpols. Llavors, ell li para una trampa, el mata i el posa en un sac per tirar-lo al riu, però no s'imagina que no ha matat al cortesà sinó que ha matat a la seva pròpia filla (en aquesta escena es pot veure la desesperació del Rigoletto per la pèrdua de la seva filla). Les àrees més importants i més conegudes són La Donna E Mobile i quan perd la seva filla.

16 de febr. 2012

El Romanticisme (educaplay)

Aquesta setmana hem fet una activitat, utilitzant l'educaplay sobre el Romanticisme.
Ara us posaré el text que hem tingut que completar.

El Romanticisme és un període que transcorre durant el segle XIX.El Romanticisme sent fascinació per tot allò que és llunyà, màgic i irreal.
La música ocupa un lloc d'honor en aquest període, ja que és la més abstracta i intangible de les arts. 

L'artista ròmàntic és individualista: utilitza l'art per expressar les seves idees i sentiments personals.

Pel que fa a les característiques musicals el més destacat és:

1. Predomini de la melodia: melodies belles i apassionades.
2. Ús del ritme de manera molt flexible: tempo rubato.
3. Gran riquesa d'efectes dinàmics: ús constant de crescendos i diminuendos, al costat
    d'espectaculars contrastos entre fortíssimo i pianíssimo.
4. L'orquestra creix: els instruments de vent-metall adquireixen protagonisme.
    El piano és el protagonista.
5. Neixen noves formes vocals com el lied i obres breus per a piano com:
    nocturns, estudis, balades i valsos.

Els compositors més destacats són: els alemanys L. v. Beethoven que està a cavall entre el classicisme i el romanticisme; F. Schubart autor de nombrosos lieders i J. Brahms molt conegut pel Wiegenlied o Cançó de Bressol i el polonès F. Chopin, el mestre del piano.

Pel que fa als compositors d'òpera tenim: Verdi, autor de La Traviata; Puccini, autor de la Boheme; Rossini ,autor del Barber de Savilla o el francès Bizet, autor de Carmen. L'alemany Wagner , autor de la famosa cavalcada de les Walquíries.

4 de febr. 2012

Copying Beethoven

Els alumnes de 4t d'ESO estem veient la pel·lícula Copyin Beethoven i ara jo us faré un article sobre la pel·lícula.

Primer faré una fitxa tècnica:
-Nom: Copying Beethoven.
-Directora: Agnieszka Holland.
-Actors: Ed Harris, Diane Kruger, Matthew Goode, Phyllida Law.
-Autor de la música: Són algunes sonates, simfonies i fugues més representatives de Beethoven.
-Any en el que es va filmar: 2006
-Durada: 104 min.

Ara,explicaré l'argument de la pel·lícula:
La pel·lícula explica els últims anys de vida del gran músic, Ludwig van Beethoven i les seves últimes composicions musicals com: La gran fuga i La novena simfonia.
I també, en aquest tros de la seva vida es mostra el seu nivell de sordesa, que era casi màxima.
Jo crec que la pel·lícula està ben estructurada, l'argument és l'adequat i s'expressa bé la idea central.

A continuació, us faré un anàlisi del moment històric:
Segons el que sabem del home romàntic, Beethoven entra en el perfil, perquè busca la soledat en boscos intensos, és un home amb mal geni... La descripció de Beethoven es creïble perquè realment l'anomenaven la bèstia.

Finalment, us faré un anàlisi de la música:
La música que sentim al llarg de la pel·lícula són les ultimes obres de Beethoven. Les obres que sonen són: "La novena simfonia", "La gran fuga", "’Seid umschlungen, millionen", "Piano sonata No.5 in C minor Op.10", "O freunde, nicht diese Töne", "Allegro assai", "Alla marcia", "Andante maestoso", "Allegro energico", "Allegro ma non tanto" "Anna’s etude and variations" "Varitions in C on a waltz by Diabelli" "Piano sonata No.32 in C minor Op.111", "String quartet No.9 in C major Op.59 No.3 ’Rasumovsky’".

I aquí finalitza el meu article/crítica sobre la pel·lícula Copying Beethoven.

28 de gen. 2012

Treball Popplet

Aquest treball esta fet una nova eina anomenada popplet, és molt interessant i sencilla de fer anar ja que permet fer grans i bonics esquemes. Aquest és el meu esquema sobre el romanticisme.

21 de gen. 2012

Cop de Rock: Comentari de una cançó.


Aquesta és la última cançó del musical, és una cançó molt energica amb baixos, guitarres i la bateria, és una cançó d'allo més significativa perquè tots tenim una única cançó preferida que ens fa sentir molt bé i que ens defineix tal i com som. A mi personalment aquesta cançó m'encanta.

Referència al tipus de cançons del musical de Cop de Rock

Totes les cançons del musical són cançons catalanes conegudes que van aparèixer a partir de la nova cançó. Amb grups catalans molt coneguts com els Pets, Sau, Sopa de Cabra i els Gossos, entre d'altres.

Cop de Rock: opinió i argument

El passat dimecres dia 18 de gener els alumnes de 4rt d'ESO vam anar a veure Cop de Rock. Cop de Rock és una història d'amors i desamors, enganys i de la vida de uns joves que s'ajunten formen un grup de música el qual no és gaire famós ni gaire conegut, però el volen donar a conèixer i per això la única noia del grup aconsegueix que una discogràfica es fixi en el grup. Un dia els hi donen una oportunitat per sortir a la televisió, però només es presenten dos components del grup, perquè els altres dos van a buscar unes noies que van conèixer quan van venir un cap de setmana al seu poble i els hi havien deixat un gran buit dins del cor. Per això les van a veure a les Terres del Ebre, però no s'imaginen els que es troben allí, tot es diferent, descobreixen que una d'elles estava al seu poble de despedida de soltera i Roc el noi que esta enamorat d'ella s'emporta una gran decepció. Però Ramon aconsegueix que la noia de la qual estava enamorat sortís amb ell.

Al passar 12 anys, tots es retroben però tot es diferent, Pau ha agafat una gran depressió que el condueix a la mort, Roc, Ramon i Julia el van a veure abans de la seva mort perquè el volen ajudar i Roc per poder ingressar-lo a un centre perquè s'ha aïlli de la realitat i es recuperi, ven totes les cançons de Cop de Rock, però això a Pau li sent pitjor i per això es suïcida. Llavors Roc, per poder recuperar les cançons ven el bar del seu pare i intenta recuperar les cançons però, Nuria que ara es la directora de la discogràfica fa el que vol amb les cançons però al pujar de estat el seu ajudant torna les cançons a Roc.

En general, el musical esta molt bé i a mi em va agradar molt perquè va ser molt emocionant perquè a la última cançó del musical (Cop de Rock) tothom es va posar de peu a cantar i en general jo crec que va agradar molt i que sortides com aquesta s'han de repetir però amb tot 4rt dESO perquè es interessant, això si esperem que no ens torni a passar el mateix amb el tren que una mica més i el perdem.

14 de gen. 2012

A Cop de Rock.

Dimecres dia 18 de Gener els alumnes de 4rt d'ESO anirem a Barcelona al Teatre Victòria a veure un musical: Cop de Rock. El que podem destacar de l'obra és que hi apareixen cançons de grups catalans molt destacats com: Els Pets, Sau, Sopa de Cabra, Els Gossos, entre d'altres.

A continuació, us deixaré la cançó principal del musical:


 Tots estem esperant que arribi el dimecres!! Segur que tot sortirà molt bé, perquè com que vam reservar molt abans tenim lloc a la primera i la segona fila!!!
Espero que us hagi agradat i que us animeu a anar a veure el musical.

Treball del Koowall!!

Aquest, és un treball que hem fet a classe amb una eina de internet anomenada koowall on em presentat les diferents parts de la història del rock. Jo, juntament amb la Carolina Secaduras i la Maria Mateu hem fet la Nova cançó, a continuació deixaré el treball per si algu i vol donar una ullada.



el rock nova canco grup 8